Разходки

Есенна разходка около Искърското дефиле

Беше неделя, есенно утро и просто някъде ми се ходеше. Някъде на близо до София, лежерна разходка просто ей така без планове, без програма. Решихме, че не сме ходили скоро до Манастир „Седемте престола“ и време е да бъде отново посетен. 

Искърското дефиле е много красиво, но трябва и много внимателно да се шофира. Пътя до манастира е хубав, но последните километри е тесен и е хубаво да се кара бавно, защото видимостта не е добра навсякъде.

Минахме през село  Елисейна, след това минахме през път пресичащ влаковата линия. Има табела и лесно ще се ориентирате. 

След около час път, най-накрая стигнахме до манастира. Беше спокойно, нямаше много посетители. Разходихме се в манастира и около него. Отвън има скара и можете да поседнете за бърз обяд на слънце.

Към манастира има аязмо, което се намира в близост до манастира. На около 3-4 минути пеш. 

Ние решихме да продължим разходката си и да отидем до Осеновлаг и по-точно до чифлик Ненкови. 

До момента не бяхме посещавали този чифлик, но видях, че имат част с животни. Не мога да кажа нищо за хотелската част, но отвън изглежда интересно и поддържано място. 

Ние посетихме механата и двора с животни. За механата мога да кажа малко, тъй като опитах само една салата и чай. На мен ми допаднаха. По-голямата част от двора изглежда поддържана и смятам, че е подходящо и за деца. 

Има и коне, лама и различни видове кокошки и тн. За децата се предлага езда на понита. 

След тази приятна разходка решихме да се запътим към София. По пътя обаче решихме да се отбием до друго прекрасно място – Черепишкият манастир. Лично аз много харесвам това място. Невероятно е красиво и спокойно. 

 

P.S. В близост до Черепишкият манастир е Очиндол и мястото „Дядо Йоцо“. Препоръчвам да го посетите, освен че е красиво мястото има и прекрасни гледки към дефилето. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *