Разходки

Разходка до Драгоманското и Алдомировското блато

Ако търсите необичайна разходка  близо до София, това може е Вашето място. Драгоманското блато е разположено е на около 1km от Драгоман, като се пътува по хубав асфалт. Всъщност, когато го посетихме правеха ремонт на пътя и бяха положили нов асфалт преди няколко дни. Малко преди входа на самото блато има разширение, където можете да откриете табела с информация и да си оставите колата. Входа е малко скрит, но е веднага след паркинга и се слиза по стълби.

В началото се ходи по земя, но след това се навлиза в блатото и се минава по дървена пътека.

Препоръчвам да сте с удобни обувки и дълъг панталон, защото има коприва и други треви. Внимавайте и по самата пътека, защото има липсващи дъски и такива, които не са добре фиксирани. По принцип повечето дъски са здрави и пътеката може да се счете за сигурна.

Уверявам Ви, че флората и фауната са доста интересни . По средата на пътеката има отклонение и можете да се изкачите по стълбите към съоръжението за наблюдение на птици. И не спирайте по средата на пътека, а продължете до края, където ще видите и водни лилии.

Силно Ви препоръчвам да не спирате по средата на пътеката, а да я изминете цялата. Тя не е дълга, но става все по-красиво и по-интересно. Прекрасно място за снимки.

Лично аз бях впечатлена от множеството водни кончета, които  прелитаха около нас. Завършека на пътеката води до място, където растат водни лилии.

На тръгване към София забелязахме, че има още едно блато в района – Алдомировското блато. През това блато няма изградени дървени пътеки и може да се гледа само от пътя или от дървените постройки за наблюдение на птици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *